Bevattning för idrottsanläggningen

Vi har kompletta bevattningslösningar för idrott som fotbollsplaner, ridanläggningar, tennis- och crossbanor. Bevattningen minskar både arbetstimmar och vattenförbrukningen. I och med att spridningen sker nattetid stör den inte heller övrig skötsel. Banor och grönytor får en ökad livslängd, mjukare yta och blir fria från damm.

Fotboll

Riktigt gräs såväl som konstgräs kräver regelbunden bevattning. För att nå bästa resultat ska grönytan bevattnas med en så jämn nederbördsgivare som möjligt. För fotbollsplaner rekommenderar vi ett permanent installerat system med max tre spridare på spelytan. För konstgräs är ett storspridarssystem runt planen bäst lämpat. Spridarna inne i spelplanen styrs från separata ventiler placerade i ventilbrunnar utanför planen som är lättåtkomliga vid framtida underhåll.

Vi har länge arbetat med bevattning av Fotbollsplaner, både för natur gräs och konstgräs.

Har tex. byggt Toro Bevattningssystem på AIK Fotbolls tränings
anläggning Karlberg

2013 byggde vi träningsplan till Djurgården Fotboll.
2018 Hammarby Dam Arena Kanalplan.

Byggde även bevattning på ny cricketanläggning på Kärsby IP, Botkyrka.

stor spridarsystem          Bevattning idrottsarena

Ridsport

Travbanor, galoppbanor och ridhus – både inomhus och utomhus är i behov av bevattning. Fast installerade dysor eller spridare med anpassade avstånd ger en jämn bevattning, vilket i sin tur ger ett mjukare underlag och en dammfri miljö.

Vi har länge arbetat med bevattning av ridanläggningar och är stolta över att vara leverantörer till: Täby Galopp, Göteborg Galopp, Strömsholm, Bro Galopp mfl

Tennis

Med rätt bevattning blir tennisbanor med grus eller gräs alltid spelbara. Våra teleskopspridare tar bort damm och avlastar den manuella skötseln. De ger toppskiktet lagom med fukt utan att skada ytlagret, vilket ofta sker vid vattning för hand med slangar och sprutmunstycken.

Vi har länge arbetat med bevattning av tennisbanor och är stolta över att vara leverantörer till Kungliga tennishallen, tennisbanorna i Båstad och till Sveriges enda gräsplaner i Karlskrona.

Cross

Vi erbjuder en rad miljöförbättrande åtgärder för crossbanor. Bland annat kan vi se till att dammet inte sprids med vinden med hjälp av våra effektiva system för dammbindning.

Bevattningsprodukter för idrottsanläggningar.

Aquagate har valt ut de bästa produkterna från världens ledande tillverkare inom bevattningsområdet.  I kombination med vår kunskap och långa erfarenhet kan vi erbjuda dig en bevattningsanläggning anpassad efter dina behov, med funktionsgaranti.