Bevattning för Idrottsanläggningar

​​​​​​​När bästa grönska och slitstyrka önskas.
Vi har kompletta bevattningslösningar för idrott som fotbollsplaner, ridanläggningar, tennis- och crossbanor. Bevattningen minskar både arbetstimmar och vattenförbrukningen. I och med att spridningen sker nattetid stör den inte heller övrig skötsel. Banor och grönytor får en ökad livslängd, mjukare yta och blir fria från damm.

         

Fotbollsplan
Riktigt gräs såväl som konstgräs kräver regelbunden bevattning. För att nå bästa resultat ska grönytan bevattnas med en så jämn nederbördsgivare som möjligt.

Fotbollsplan med naturgräs
För fotbollsplan rekommenderar vi ett permanent installerat 13 spridarsystem med tre spridare på spelytan.

Fotbollsplan med konstgräs
För konstgräs är ett storspridarssystem runt planen bäst lämpat. Spridarna inne i spelplanen styrs från separata ventiler placerade i ventilbrunnar utanför planen som är lättåtkomliga vid framtida underhåll.
Vi har länge arbetat med bevattning av fotbollsplaner, både för natur gräs och konstgräs.

Fotbollsplan med hybridgräs
För fotbollsplan rekommenderar vi ett permanent installerat 13 spridarsystem med tre spridare på spelytan. Bygger alla typer av utförande om kunden önskar någon annan bevattningslösning.

Några referenser:
AIK Fotboll karlbergs träningsanläggning 
Djurgården Fotboll träningsanläggning
Hammarby Dam Arena Kanalplan
Kviberga plan 6
Kärsby IP, cricketanläggning
Gärdet Fotboll


   
  • in16_3593s_irrigation_manchestercity_fc_6_r_series_conversionassy_proof
  • ts-170
  • sports_irrigation_rotors
Tennis
Med rätt bevattning blir tennisbanor med grus eller gräs alltid spelbara. Våra teleskopspridare tar bort damm och avlastar den manuella skötseln. De ger toppskiktet lagom med fukt utan att skada ytlagret, vilket ofta sker vid vattning för hand med slangar och sprutmunstycken.
Vi har länge arbetat med bevattning av tennisbanor och är stolta över att vara leverantörer till Kungliga tennishallen, tennisbanorna i Båstad och till Sveriges enda gräsplaner i Karlskrona.


Ridsport
Travbanor, galoppbanor och ridhus – både inomhus och utomhus är i behov av bevattning. Fast installerade dysor eller spridare med anpassade avstånd ger en jämn bevattning, vilket i sin tur ger ett mjukare underlag och en dammfri miljö.
Vi har länge arbetat med bevattning av ridanläggningar och är stolta över att vara leverantörer till.

Några referenser.
Täby Galopp
Göteborg Galopp
Strömsholm
Bro Galopp


Cross / Motorsport
Vi erbjuder en rad miljöförbättrande åtgärder för crossbanor. Bland annat kan vi se till att dammet inte sprids med vinden med hjälp av våra effektiva system för dammbindning.


Vårt märke för bevattning av idrottanläggningar är TORO marknadsledande bevattningssystem.


Toro erbjuder ett fullständigt sortiment med professionella produkter som tillsammans ger dig optimala vattenhanteringslösningar för alla dina bevattningsbehov.
Det är därför Toro vill utveckla avancerade och förbättrade produkter som vattnar med större precision, effektivare, pålitligare och mer kostnadseffektivt.

Vi vill hjälpa dig att göra alla dina bevattningsprojekt så lyckade som möjligt.

Bevattningsprodukter för idrottanläggningar

Aquagate har valt ut de bästa produkterna från världens ledande tillverkare inom bevattningsområdet.  I kombination med vår kunskap och långa erfarenhet kan vi erbjuda dig en bevattningsanläggning anpassad efter dina behov, med funktionsgaranti.